SKUTEČNÉ ORTOPEDICKÉ MATRACE, KTERÉ VÁM ZMĚNÍ ŽIVOT

Klíč k lepšímu spánku seniorů: Jak správná matrace zlepšuje kvalitu spánku a života



V tomto článku se zaměříme na význam správné volby matrace pro seniory, a to zejména z hlediska pohodlí, podpory těla, regulace teploty a hygieny. Pro starší osoby může kvalitní spánek znamenat zlepšení celkového zdraví a kvality života. Proto je důležité zvolit matraci, která splňuje jejich specifické potřeby a zajišťuje maximální komfort během spánku. V článku se dozvíte, proč je vyšší matrace vhodnější pro seniory, jak ortopedické matrace mohou pomoci zmírnit bolest a nepohodlí, jak správná vrchní vrstva matrace může ovlivnit syndrom neklidných nohou, a další důležité aspekty, které by měly být zohledněny při výběru matrace pro seniory.

 

Ulehčení vstávání a uléhání: Jaká minimální výška matrace

Výška matrace je pro seniory zásadním faktorem, který ovlivňuje nejen pohodlí, ale také schopnost snadno vstávat a lehat si. Matrace s výškou minimálně 20 cm, poskytuje dostatečnou akomodační schopnost, podporu páteři a úlevu od bolesti zad, což je zvláště důležité pro ty, kteří trpí problémy s pohybovým ústrojím nebo chronickými bolestmi. Vyšší matrace také zjednodušuje proces vstávání a lehání, protože to vyžaduje méně námahy a poskytuje lepší oporu pro klouby a svaly. Tato vlastnost je obzvláště prospěšná pro seniory s omezenou pohyblivostí nebo sílou, protože jim umožňuje získat větší nezávislost a zlepšit jejich celkovou kvalitu života. 

 

Snížení bolesti a nepohodlí: Ortopedické matrace a úleva od svalové a kloubní bolesti

Ortopedické matrace, speciálně navržené pro poskytování podpory páteři a kloubům, snižují tlak na citlivé části těla a pomáhají ulevit od svalového napětí a kloubních bolestí. To je zásadní pro seniory, kteří trpí potížemi, jako je artritida, osteoporóza nebo chronickými zánětlivými onemocněními. Ortopedické matrace usnadňují lepší rozložení tělesné váhy a tlaku na klouby, což přispívá k úlevě od artritidy a zlepšení spánku i celkové kvality života.

Syndrom neklidných nohou: Zmírnění příznaků s vhodnou vrchní vrstvou matrace

Užíváním inovativní pěnové technologie, jako jsou paměťová pěna, latex nebo gelová pěna, se ortopedické matrace adaptují podle tvaru těla a rozložení tlaku, čímž poskytují individuální podporu a pohodlí pro seniory. Tato adaptabilita je obzvláště prospěšná pro seniory trpící syndromem neklidných nohou, který ztěžuje hledání pohodlné polohy během spánku. Ortopedické matrace nabízejí adekvátní podporu a odlehčení tlaku, což pomáhá zmírnit nepohodlí a redukovat příznaky tohoto syndromu.

  

Zmírňování pálení žáhy: Jak ortopedické matrace mohou snížit noční nepohodlí  

Ortopedické matrace mohou být upraveny tak, aby poskytovaly vyšší elevaci hlavy, což může pomoci snížit příznaky pálení žáhy a gastroezofageálního refluxního onemocnění (GERD). Tento typ matrace může také zlepšit polohování těla během spánku, což může snížit riziko aspirace a zácpy.

  

Význam regulace teploty: Udržování chladu pomocí inovativních materiálů matrace

Regulace teploty je klíčovým faktorem pro dosažení pohodlného a kvalitního spánku, zejména pro seniory. Pokročilé materiály, jako je gelová pěna nebo PCM materiály (tyto materiály absorbují, ukládají a uvolňují teplo podle potřeby), pomáhá udržet stálou a příjemnou teplotu během spánku tím, že odvádějí teplo od těla a zajišťují lepší cirkulaci vzduchu. To je zvláště důležité pro seniory, kteří mohou být náchylnější k pocení nebo pocitu přehřátí během spánku.

 

Bezpečnost a hygiena: Výběr hypoalergenních a antibakteriálních matrací

Pro seniory je důležité pečlivě zohlednit bezpečnost a hygienu při výběru matrace, jelikož tyto aspekty mají zásadní vliv na kvalitu spánku a celkové zdraví. Hypoalergenní a antibakteriální matrace jsou navrženy s ohledem na tyto potřeby, protože mohou účinně předcházet alergiím, zánětům a infekcím. Tyto speciálně konstruované matrace používají materiály a technologie, které minimalizují riziko roztočů, plísní, bakterií a jiných alergenů, čímž vytvářejí čistší a zdravější prostředí pro spánek. To je zvláště důležité pro seniory, kteří trpí alergiemi, astmatem, mají oslabený imunitní systém nebo jsou náchylnější k dýchacím potížím.

Spánek a chrápání: Jak správná matrace může minimalizovat chrápání

Ortopedické matrace mohou pomoci snížit chrápání a řešit problémy se spánkovou apnoí tím, že zlepšují polohování hlavy a krku, což umožňuje lepší průtok vzduchu a snížení vibrací horních cest dýchacích. Tím se zlepšuje kvalita spánku pro chrápajícího i jejich partnera. Kromě toho mohou některé ortopedické matrace poskytovat větší elevaci, což může snížit riziko zákroků v horních cestách dýchacích a zlepšit dýchání během spánku.

 

Výběr správného polštáře: Součást řešení spánku pro seniory

Výběr správného polštáře je stejně důležitý jako výběr správné matrace. Polštář by měl poskytovat dostatečnou podporu hlavě a krku, aby se zabránilo bolesti a napětí v těchto oblastech. Správný polštář může také zlepšit polohování těla a snížit riziko chrápání a spánkové apnoe. Vysoce kvalitní ortopedický polštář může doplnit výhody ortopedické matrace a zlepšit celkovou kvalitu spánku.

  

Certifikace: Je každá ortpedická matrace skutečně ortopedická

Certifikace matrace je důležitá, aby bylo zajištěno, že matrace splňuje standardy kvality a bezpečnosti. Certifikace, jako je: Certifikace zdravotního prostředku, ES Prohlášení o shodě (logo CE) nebo Certifikát Öko-Tex Standard 100 (evropský standard zdravotní nezávadnosti) vám garantují, že matrace neobsahuje žádné škodlivé látky. Jedině matrace s certifikací jsou skutečné ortopedické matrace.

 

Závěr: Investice do kvalitního spánku pro lepší kvalitu života

Investice do kvalitního spánku je pro seniory klíčová, protože dobrý spánek je základním pilířem zdraví a pohody. Správně zvolené ortopedické matrace a polštáře mohou hrát klíčovou roli ve zlepšení kvality spánku a života pro seniory. Kvalitní spánek může zlepšit imunitní systém, podporovat správnou funkci mozku a snižovat riziko chronických onemocnění. Při výběru správné matrace a polštáře je důležité zohlednit individuální potřeby a preference, jako jsou podpora těla, odlehčení tlaku a regulace teploty. Investice do kvalitního spánku je investicí do zdraví a pohody, což může přinést dlouhodobé výhody pro starší osoby a jejich blízké.

 

Top matrace pro seniory

1. Curem C7000 XD - Celkově nejlepší

462-3_matrace-curem-7000

Výhody

  • Univerzální model vhodný pro široké spektrum spáčů
  • Špičkové certifikované Visco pěny
  • Má skvělou podporu páteře
  • Přináší znatelné odlehčení kloubů
  • Anti-alergenní potah

Nevýhody

  • za výšku 28 cm je příplatek


Curem C7000 XD je fantastický model, který má špičkové recenze od množství zákazníků. Ideální pro spáče o hmotnosti 50-100 kg, všech postav a výšek. Spaní na této matraci je opravdu pohodlné. Krásně se přizpůsobí křivkám vašeho těla, odstraňuje bodový tlak, omezuje tlak na klouby a díky pružnější první vrstvě se na ni také pohodlně otáčí. Její jádro navíc inteligentně optimalizuje tuhost dle vaší hmotnosti - takže se na ní vyspí jak mohutný muž, tak i subtilnější žena. Díky tomu v našem testu získala nejvyšší počet bodů. 

 

2. Spirit Superior Cloud

486_matrace-spirit-superior-cloud-1-2

Výhody

  • Měkoučká matrace s dostatečnou podporou
  • Gelová pěna skvěle omezuje bodový talk
  • 5-ti vrstvá pokročilá konstrukce
  • Anti-alergenní potah

Nevýhody

  • pouze ve výšce 25 a 30 cm
  • ideální spáč pro tuto matraci ma 50 - 70 kg

Spirit Superior Cloud je fantastická měkoučká matrace, která je speciálně laděná pro lehčí spáče. Její vrchní vrstvy vynikají v omezení bodového tlaku, co ocění všichni senioři. Také je ale ideální pro hmotnosti do 70, max. 80 kg. Kdyby byla univerzálnější, tak by se tento model dělil o první místo s Curem C7000 XD.

 

3. Spirit Superior Triumph

Výhody

  • Dokonale pružný model
  • Důmyslná konstrukce vrstveného jádra
  • Pokročilé anatomické systémy
  • Tři výšky 22, 25 a 30 cm
  • Cena za výšku 25 a 30 cm je stejná

Nevýhody

  • Není to vhodný model pro těžší spáče (120+kg)

Spirit Superior Triumph je jeden z nejpružnějších modelů řady Spirit Superior. Efektivní kombinace vrstev hybridní a Xdura pěny je pocitově skvělá pro spáče na boku, kteří se hodně přehazují. Navíc pokročilý anatomický systém SpineProtector funguje na výbornou, takže i když máte problémy s plotýnkami, ráno budou Vaše záda hodně odpočatá. Model má střední tuhost, takže zvládá váhy do max. 100kg.

 

 

4. Curem C3500

465-3_matrace-curem-3500

Výhody

  • Pocit pohodlí a beztížného stavu a dokonalého odlehčení
  • Pevnější model pro spáče 80 - 120 kg
  • Pro spáče, kteří v nocí nemění polohu
  • Anti-alergenní potah

Nevýhody

  • Není to vhodný model pro lehčí spáče (pod 60 kg)

Curem C3500 poskytuje vynikající podporu a přizpůsobivost díky svému sedmizónovému ortopedickému jádru a inteligentní profilaci tuhosti podle hmotnosti. Navíc je vhodná pro alergiky a poskytuje úlevu kloubům. S paměťovým efektem a optimální výškou pro lepší vstávání, tato matrace zaručuje pohodlí a podporu, které senioři potřebují.

 



Najděte perfektní matraci

Díky našim zkušenost vám pomůžem vybrat tu pravou matraci, která vám změní život.

Ukázat nabídku

 

 

Další články, které by Vás mohly zajímat

 

 

 

proc-se-vyplati-koupit-premiovou-matraci-min

Proč se vyplatí koupit prémiovou matraci?

 

 

pomoc-s-vyberem-premiove-matrace-2Pořád si nejste jisti výběrem? Nevadí, napište nám na náš online chat nebo zavolejte na 

739 098 080

 

Affiliate program