SKUTEČNÉ ORTOPEDICKÉ MATRACE, KTERÉ VÁM ZMĚNÍ ŽIVOT

Proč se vyplatí koupit prémiovou matraci?

 proc-se-vyplati-koupit-premiovou-matraci

Vyplatí se zaplatit více za prémiovou matraci? Důležitá otázka, kvůli které jste pravděpodobně otevřeli tento článek. Pokud hledáte rychlou odpověď, můžeme jednoznačně říct: ano. Pokud chcete vědět, proč tomu tak je, čtěte dál.

 

Zapomeňte na levné matrace ze supermarketu

Dnešní supermarkety a TV reklamy jsou plné nejrůznějších výhodných nabídek. Tak co je špatně na levné matraci ze supermarketu? Je to podobné jako jídlo z fastfoodu - docela rychle to uspokojí Vaši potřebu, nechutná to špatně a peněženka je ve výsledku taky spokojená. Ale přináší to vše potřebné také pro Vaše tělo? Je vůbec zdravé jíst takové jídlo pořád? Pokud to se svým zdravím myslíte vážně, tak fastfood asi docela omezujete (my se také snažíme :) a s matracemi tomu není jinak. Naše svaly, klouby, páteř mají také své potřeby a 12 cm vrstva proleželého molitanu na zdravý spánek prostě nestačí. Jednou za čas spát někde jinde, třeba na chatě, Vám samozřejmě neublíží. Ale ve své ložnici by jste měli preferovat kvalitní ortopedické matrace - odvděčí se Vám krásnými a spokojenými rány.

Proč se vyplatí koupit prémiovou matraci?
Rozhovor s Tomášem Konečným, brand managerem z Hilding Anders. 


 

Je každá ortopedická matrace skutečně ortopedická?

Jak je možné, že pojem “ortopedická matrace” můžeme najít i u matrací za 3.000kč? Proč platit několika-násobek ceny u prémiové matrace, pokud i ta nejlevnější supermarketová matrace je stejně ortopedická? Technicky vzato, pokud výrobce u produktu uvede, že matrace je ortopedická, nikdo mu to nemůže zakázat. Bez ohledu na její vlastnosti, existující nebo vysněné. A co jsou vlastně ty ortopedické vlastnosti? U většiny výrobců se pouze dočtete, že ortopedická matrace = tužší matrace vhodná pro správnou oporu páteře. Ale jaká je správná opora pro různé lidi? Málokde je rozlišení vhodnosti pro muže, ženy a děti různých hmotností a výšek. Přece ta samá matrace nebude vhodná pro 120kg muže a 55kg ženu, ne?

Nemusíte se obávat, právě proto existuje jednoznačná metodika na určení zdravotní matrace. Pokud si chcete být skutečně jisti, že kupujete ortopedickou matraci, hledejte modely, které mají zdravotní certifikát. Na našem eshopu jsou to obě řady luxusních matrací Spirit superior a Curem. Každý model u těchto řad je certifikován a vyladěn pro specifický typ spáče, takže si každý přijde na své.

 

Není pěna jako pěna

Orientovat se v různých materiálech, ze kterých se vyrábějí matrace, je pro běžného smrtelníka přímo nadlidský výkon. Ale nezoufejte, proto jsme tady my. Na začátek Vám prozradíme malé tajemství - PUR pěna, která je často používána a také vzletně popisována pro své skvělé vlastnosti, je vlastně obyčejný molitan. A ten je pro zdravý spánek už dávno překonaný. Naopak, hledejte materiály, které svou prospěšnost pro kvalitní a zdravý spánek už dávno prokázaly. A které to tedy jsou?

Latex - jemňoučká vzdušná pěna, krásně elastická, anitbakterialní a prakticky nezničitelná
Paměťová pěna - opravdová paměťovka se přizpůsobuje tělu díky tělesnému teplu, krásně ho obejme a odlehčí
Gelová pěna - podobně sametová pěna jako latex, ale není lepšího materiálu na odstranění tlaku těla
Hybridní pěna - hit posledních let u prémiových matrací - kombinuje ty nejlepší vlastnosti latexu, paměťovky a gelů
Xdura - také jedna z novinek, nezničitelná extra pružná pěna se skvělou regulací tělesné teploty
Flexifoam - pevná a pružná pěna, která vydrží naprosto jakékoliv zatížení bez ztráty kytičky

 

Na velikosti a délce záleží

U velikosti matrace, konkrétně u její výšky platí zlaté pravidlo: větší výška = více materiálů = delší životnost

Proto mají prémiové ortopedické matrace vždy výšku nad 22-25cm, nezvyklá není ani výška 30cm. A díky tomu si jak řada matrací Curem, tak matrace Spirit Superior mohou dovolit poskytovat záruku až 10 let. Kvalitní konstrukce a top materiály vás klidně i přežijí. Stačí se pouze zaregistrovat u výrobce - takže pokud při stěhování ztratíte doklad o koupi, vůbec nic se neděje, výrobce si Vás eviduje ve své databázi.

Udělejme si takový malý experiment:
Kdyby jste si koupili “ortopedickou matraci” ze supermarketu za 3.000kč o výšce 12-14cm. Jak dlouho Vám asi vydrží, než se proleží? Rok, dva nebo tři (pokud budete mít štěstí)? Nehledě nato, že výška pěny toho moc neodtlumí a o zdravotních aspektech ani nemůže být řeč. Kolik opětovných nákupů a bolesti zad si ušetříte, když si místo toho rovnou koupíte kvalitní ortopedickou matraci? Když cenu kvalitní matrace vydělíme počtem nocí během 10 let, tak za 4-5 korun budete každé ráno vstávat maximálně odpočatí. A to zní docela rozumně, ne?

 

Potah jako z bavlnky

A to doslova. Přírodní vlákna kombinovaná se speciálními úpravami Vám zajistí dokonalé pohodlí. Žádné pocení, žádná statická elektřina. Některé modely (řada matrací Curem) dokonce obsahují paměťovou pěnu i přímo v potahu, takže komfort ležení povyšují ještě o úroveň výš. Potah také pomáhá odvětrávat jádro, čímž prodlužuje celkovou životnost matrace. A pokud máte obavy z roztočů, plísní nebo dalších alergenů, potahy u našich prémiových řad matrací jsou přímo navržené, aby je minimalizovali. Někdy budete mít dokonce pocit, že dávat na matraci prostěradlo je zbytečné. A není to nutné, protože každý potah lze hezky odzipovat na 2 poloviny a vyprat v pračce.

Najděte perfektní matraci

Díky našim zkušenost vám pomůžem vybrat tu pravou matraci, která vám změní život.

Ukázat nabídku

 

 

Další články, které by Vás mohly zajímat

 

 

 

 

pomoc-s-vyberem-premiove-matrace-2Pořád si nejste jisti výběrem? Nevadí, napište nám na náš online chat nebo zavolejte na 

739 098 080

 

Affiliate program