SKUTEČNÉ ORTOPEDICKÉ MATRACE, KTERÉ VÁM ZMĚNÍ ŽIVOT

Zdravý spánek pro zdravé tělo: Jak ortopedická matrace může pomoci sportovcům



Když si uvědomíme, že třetinu našeho života trávíme spánkem, je jasné, že kvalitní spánek má obrovský vliv na naše celkové zdraví a výkon. Sportovci, kteří se věnují náročným tréninkům a soutěžím, by měli klást zvláštní důraz na kvalitu svého spánku, aby byli schopni dosáhnout svých nejlepších výkonů. Ortopedické matrace Curem a Spirit Superior nabízejí hned několik výhod, které jim mohou pomoci zlepšit spánek a tím i celkovou výkonnost.



Snížení bolesti zad až o 50%

Bolest zad je velmi častým problémem, který může mít negativní dopad nejen na sportovní výkon, ale i na kvalitu spánku. Ortopedické matrace Curem a Spirit Superior jsou navrženy tak, aby pomohly nejen sportovcům zmírnit bolesti zad. Tyto matrace podporují správnou polohu páteře a pomáhají snížit tlak na bederní oblast. Vzhledem k tomu, že bolesti zad mohou vést k narušení spánkového cyklu a omezení celkové pohodlnosti, je důležité, aby sportovci měli k dispozici matrace, které jim pomohou minimalizovat bolesti zad díky správné podpoře páteře ve všech polohách při spánku.

 

Rychlejší usínání až o 50%

Až 30% dospělé populace trpí nějakými formami poruch spánku, mezi kterými nejčastěji patří problémy s usínáním. Průměrná doba usínání se pohybuje kolem 10-20 minut, ale mnoho lidí tráví v posteli mnohem více času, než by chtěli. Ortopedické matrace Curem a Spirit Superior mohou pomoci zlepšit kvalitu spánku a rychleji usnout. Studie ukazují, že s použitím ortopedické matrace se doba usínání může snížit až o polovinu. Díky správnému umístění těla na matraci se mohou snížit úrovně stresu a napětí, což vede ke snížení času potřebného na usnutí a tím k větší spokojenosti sportovců s kvalitou spánku.

 

Méně přerušení spánku

Přerušení spánku mohou mít negativní vliv na kvalitu spánku a způsobit únavu a snížení výkonu. Studie ukazují, že průměrně dospělý člověk se během noci probudí 4-5krát. Tato probuzení mohou být způsobena různými faktory, jako je tělesné nepohodlí, přílišné teplo nebo chlad, ale i nevhodná matrace. Ortopedické matrace Curem a Spirit Superior minimalizují pohyby během spánku díky svému speciálnímu designu a použitým materiálům. Tyto matrace jsou vyrobeny z paměťové pěny, která se přizpůsobí tvaru těla a pomáhájí rozložit váhu, aby nedocházelo k tlaku na jednotlivé části těla. Tento efekt snižuje pohyby během spánku, což zase minimalizuje přerušení spánku a umožňuje sportovcům dosáhnout delších období hlubokého spánku, včetně REM fáze, která je klíčová pro regeneraci svalů, mozku a paměťových funkcí.

 

Lepší kvalita regenerace až o 30%

Sportovci potřebují kvalitní regeneraci těla, aby byli schopni dosáhnout svých nejlepších výkonů. Nicméně, mnoho faktorů může ovlivnit kvalitu regenerace během spánku, jako je bolest zad, špatná poloha během spánku a nepohodlná postel. Ortopedické matrace Curem a Spirit Superior mohou pomoci sportovcům zlepšit kvalitu regenerace během spánku. Až 30 % uživatelů hlásí lepší a rychlejší regeneraci díky ortopedickým matracím. Tyto matrace jsou navrženy tak, aby poskytovaly optimální podporu pro správnou polohu těla a minimalizovaly pohyby během spánku. To umožňuje sportovcům zůstat déle v klidové fázi spánku, což je nezbytné pro regeneraci svalů a těla celkově. Díky ortopedickým matracím Curem a Spirit Superior se sportovci mohou probudit s pocitem svěžesti a energie, což jim umožní dosáhnout nejlepších výkonů na sportovním poli.

 

Lepší kvalita spánku až o 40%

Ortopedické matrace Curem a Spirit Superior mohou také pomoci sportovcům zlepšit kvalitu spánku, což vede ke zvýšení kvality regenerace těla. Jak již bylo zmíněno, tyto matrace minimalizují pohyby během spánku díky svému speciálnímu designu a použitým materiálům. To znamená, že sportovci mohou zůstat déle v klidové fázi spánku, což je nezbytné pro obnovení svalové hmoty a růst nových buněk. V kombinaci s rychlejším usínáním a snížením času potřebného na usnutí, athleti získávají více času v REM fázi spánku, která je klíčová pro regeneraci mozku a paměťových funkcí. Celkově mohou sportovci s ortopedickými matracemi Curem a Spirit Superior získat až 40% zlepšení kvality spánku. 

 

Kvalitní spánek je klíčovým faktorem pro zdravý životní styl a výkon sportovců. Ortopedické matrace Curem a Spirit Superior nabízejí sportovcům několik výhod, které mohou pomoci zlepšit kvalitu spánku a regenerace těla. Díky snížení bolesti zad, rychlejšímu usínání, méně přerušení spánku, lepší kvalitě spánku a regenerace mohou athleti dosáhnout svých nejlepších výkonů a dosáhnout svých cílů. Pokud hledáte způsob, jak zlepšit svůj spánek a výkon, ortopedické matrace Curem a Spirit Superior jsou skvělou volbou.

 

Top matrace pro sportovce

1. Curem C7000 XD - Celkově nejlepší

462-3_matrace-curem-7000

Výhody

  • Univerzální model vhodný pro široké spektrum spáčů
  • Špičkové certifikované Visco pěny
  • Anti-alergenní potah
  • Dvě výšky 25 a 28 cm


Nevýhody

  • za výšku 28 cm je příplatek


Curem C7000 XD je fantastický model, který má špičkové recenze od množství zákazníků. Ideální pro spáče o hmotnosti 50-100 kg, všech postav a výšek. Spaní na této matraci je opravdu pohodlné. Krásně se přizpůsobí křivkám vašeho těla a díky pružnější první vrstvě se na ni také pohodlně otáčí. Její jádro navíc inteligentně optimalizuje tuhost dle vaší hmotnosti - takže se na ní vyspí jak mohutný muž, tak i subtilnější žena. Díky tomu v našem testu získala nejvyšší počet bodů. 

 

2. Spirit Superior Comodore

489_spirit-superior-comodore-inside

Výhody

  • Nejpopulárnější model v hotelovém segmentu
  • Pružinové jádro až s 1680 pružinami
  • Inteligentní optimalizace tuhosti dle váhy spáče
  • Ergonomie a vzdušnost bez konkurence

Nevýhody

  • pouze ve výšce 30 cm
  • model nelze umístit na polohovací rošt

Spirit Superior Comodore má bezkonkurenční pružinové jádro, které pruží přesně tam, kde potřeba a je pevné tam, kde tělo vyžaduje oporu. Skvěle univerzální model pro různé hmotnosti spáčů 50 - 140 kg. Tento model je populární zejména v luxusních hotelových sítích, kde zákazníci netolerují kompromisy. Klasická nevýhoda pružin je, že nezvládají polohovací rošty, jinak by se tento model dělil o první místo s Curem C7000 XD.

 

3. Spirit Superior Triumph

Výhody

  • Dokonale pružný model
  • Důmyslná konstrukce vrstveného jádra
  • Pokročilé anatomické systémy
  • Tři výšky 22, 25 a 30 cm
  • Cena za výšku 25 a 30 cm je stejná

Nevýhody

  • Není to vhodný model pro těžší spáče (120+kg)

Spirit Superior Triumph je jeden z nejpružnějších modelů řady Spirit Superior. Efektivní kombinace vrstev hybridní a Xdura pěny je pocitově skvělá pro spáče na boku, kteří se hodně přehazují. Navíc pokročilý anatomický systém SpineProtector funguje na výbornou, takže i když máte problémy s plotýnkami, ráno budou Vaše záda hodně odpočatá. Model má střední tuhost, takže zvládá váhy do max. 100kg.

 



Najděte perfektní matraci

Díky našim zkušenost vám pomůžem vybrat tu pravou matraci, která vám změní život.

Ukázat nabídku

 

 

Další články, které by Vás mohly zajímat

 

 

 

proc-se-vyplati-koupit-premiovou-matraci-min

Proč se vyplatí koupit prémiovou matraci?

 

 

pomoc-s-vyberem-premiove-matrace-2Pořád si nejste jisti výběrem? Nevadí, napište nám na náš online chat nebo zavolejte na 

739 098 080

 

Affiliate program