SKUTEČNÉ ORTOPEDICKÉ MATRACE, KTERÉ VÁM ZMĚNÍ ŽIVOT

5 důsledků, jak nedostatek spánku ovlivňuje vaše tělo



Dobrý spánek každou noc je pro mnohé problém, je však nezbytný pro naše zdraví a pohodu. Ne každý přikládá zdravému spánku náležitý význam. Nedostatek spánku má vliv na široké spektrum dennodenních faktorů, které vám negativně ovlivňují vaše zdraví a pohodu. Vybrali jsme 5 důsledků, které mají společného jmenovatele, tím je nedostatek správného spánku. 

 

1. Nedostatek energie - vyčerpání

Nedostatek spánku vás ovlivňuje i fyzicky, protože nemusíte mít normální množství energie, které potřebujete k tomu, abyste si užívali každodenní život. Nebudete se cítit ani na cvičení, což může mít dlouhodobé následky na vaše zdraví a pohodu.

 

2. Oslabení imunitního systému

Nedostatek spánku může způsobit, že budete náchylnější k nachlazení a chřipce. Spánková deprivace totiž ovlivňuje váš imunitní systém a činí vás zranitelnými vůči nemocem. Pokud máte problémy se spánkem, dbejte na ostatní oblasti svého zdraví, například jezte čerstvé ovoce a zeleninu, cvičte, kde můžete, a pijte hodně vody.

 

3. Ovlivňuje vaše duševní zdraví

Pokud špatně spíte, ovlivňuje to vaši výkonnost během celého dne. Může se stát, že se nedokážete soustředit na úkoly nebo se cítíte vyčerpaní, jako byste neměli energii. Nedostatek spánku může také podporovat úzkost a depresi, navíc může potenciálně způsobit dlouhodobé problémy s duševním zdravím v pozdějším věku. Nedostatek spánku má velký vliv na váš duševní stav.

 

4. Způsobuje přibývání na váze

Méně spánku může způsobit přibývání na váze. Bylo zjištěno, že ti, kteří mají méně spánku, mají tendenci přibírat na váze více než ti, kteří spí dobře. Je to proto, že když nespíte, máte zvýšenou hladinu hormonů, který zvyšuje hlad.

5. Zvyšuje známky stárnutí

Váš obličej je obvykle první věcí, na které se projeví známky toho, že nemáte dostatek spánku. Můžete si všimnout známek stárnutí mnohem rychleji, než obvykle. Je to proto, že vaše pleť potřebuje k regeneraci dostatečné množství spánku.

 

Pokud se často budíte s bolestmi, mohla by vaši spánkovou deprivaci vyřešit výměna staré matrace. Prohlédněte si naši cenově dostupnou nabídku matrací online ještě dnes s doručením do druhého dne zdarma - už zítra můžete spát lépe!

 

Nejprodávanější matrace

 

Další články, které by Vás mohly zajímat

 

 

 

proc-se-vyplati-koupit-premiovou-matraci-min

Proč se vyplatí koupit prémiovou matraci?

 

 

pomoc-s-vyberem-premiove-matrace-2Pořád si nejste jisti výběrem? Nevadí, napište nám na náš online chat nebo zavolejte na 

739 098 080

 

Affiliate program