SKUTEČNÉ ORTOPEDICKÉ MATRACE, KTERÉ VÁM ZMĚNÍ ŽIVOT

Výběr matrace při skolióze


Skolióza, deformita páteře charakterizovaná bočním zakřivením, může přinášet různé výzvy, zejména při výběru vhodné matrace. Správná matrace může hrát klíčovou roli v podpoře páteře a minimalizaci bolesti spojené se skoliózou. V tomto průvodci vám představíme důležité tipy a faktory, které byste měli vzít v úvahu při výběru matrace pro optimální pohodlí a podporu.

Jakou tvrdost matrace při skolióze?

Výběr vhodné tvrdosti matrace pro osoby trpící skoliózou může být individuální a závisí na konkrétních potřebách každého jednotlivce. Skolióza je stav, při kterém dochází k abnormálnímu zakřivení páteře, což může způsobovat bolest a nepohodlí. Výběr matrace by měl být zaměřen na podporu správné polohy páteře a pohodlí během spánku. V některých případech mohou být doporučeny matrace střední až vyšší tvrdosti, aby poskytly lepší podporu páteři. Nicméně je důležité mít na paměti, že ideální tvrdost matrace se může lišit v závislosti na individuálních preferencích a na závažnosti skoliózy.

Polohy při spánku, když máte skoliózu?

Lidé trpící skoliózou mohou pociťovat různé úrovně bolesti a nepohodlí, a ideální spánková poloha se může lišit v závislosti na individuálních potřebách každého pacienta. Následující jsou některé obecné rady ohledně spánkových pozic, které by mohly pomoci ulevit od bolesti spojené se skoliózou:

  1. Na boku s polštářem mezi koleny: Ležení na boku s polštářem umístěným mezi koleny může pomoci udržet páteř v co nejvíce přirozené poloze. Polštář by měl být dostatečně plný, aby udržel nohy a kolena ve správné poloze.

  2. Poloha embryo: Tato poloha spočívá v ohnutí kolen a těla do embryonální pozice. Ležení na boku s mírně ohnutými koleny může snížit napětí na páteři.

  3. Poloha na zádech s podložením pod koleny: Ležení na zádech s polštářem nebo válcem pod koleny může pomoci udržet přirozenou krivku dolní části páteře a zmírnit tlak na bederní oblast.

  4. Individuální experimentování: Každý jedinec je jiný, a proto může být užitečné vyzkoušet různé polohy během spánku. Někteří lidé mohou pociťovat úlevu při spánku na boku, zatímco jiní mohou preferovat ležení na zádech.

Důležité je také zajistit, aby byla matrace a polštáře vhodné a poskytovaly dostatečnou podporu páteři. Před provedením změn v režimu spánku by měl pacient konzultovat s odborníkem na ortopedii nebo fyzioterapeutem, aby získal personalizované rady a doporučení v souladu se svým konkrétním stavem skoliózy.


Optimalizace spánku pro jednotlivce se skoliózou vyžaduje systematický přístup, který respektuje individuální potřeby pacienta. Při výběru matrace je klíčové spolupracovat s odborníky na ortopedii a využívat moderních technologických inovací pro dosažení optimální podpory a pohodlí.

 

Nejoblíbenější matrace roku

 

Spirit Superior Triumph.

Vneste luxus do své ložnice se skutečnou ortopedickou matrací Spirit Superior Triumph.

Ukázat

 
 

Matrace Spirit Superior Nucleus

Špičková tvrdší matraci, která vám pomůže od bolesti zad. Vhodná i pro těžší spáče.

Ukázat

 
 

Curem C 7000 XD

Inovativní hybridní ortopedická matrace Curem, přinášející nejdokonalejší podporu a odlehčení.

Ukázat

 

 

 

 

 

Najděte perfektní matraci

Díky našim zkušenost vám pomůžem vybrat tu pravou matraci, která vám změní život.

Ukázat nabídku

Další články, které by Vás mohly zajímat

 

 

 

proc-se-vyplati-koupit-premiovou-matraci-min

Proč se vyplatí koupit prémiovou matraci?

 

 

pomoc-s-vyberem-premiove-matrace-2Pořád si nejste jisti výběrem? Nevadí, napište nám na náš online chat nebo zavolejte na 

739 098 080

 

Affiliate program