SKUTEČNÉ ORTOPEDICKÉ MATRACE, KTERÉ VÁM ZMĚNÍ ŽIVOT

Ideální matrace pro těžší spáče? Komfortní spánek pro těžší osoby existuje!



V dnešním článku se zaměříme na jednu důležitou skupinu - těžší spáče! Pokud patříte mezi ty, kdo mají vyšší váhu, víme, že výběr ideální matrace může být náročný. Možná se obáváte, že na vás nezbyde jiná, než tvrdá matrace a vaše noci se budou nést ve znamení nepohodlí. Ale nebojte, právě proto jsme pro vás připravili následovní článek a skvělé video s brand managerem Tomášem Konečným z Hilding Anders - abychom Vám ukázali, že můžete spát pohodlně bez ohledu na váhu - stačí pouze správně vybrat.

 

 

Mnoho těžších spáčů si myslí, že potřebují hodně tvrdou matraci. Hlavní důvod je, že pokud je matrace moc měkká, člověk se do ní zaboří, propadne se mu do ní zadek nebo kyčle a ráno ho z toho šíleně bolí záda. V principu to není špatné uvažování, každopádně to má své “ale”. V následovních odstavcích si rozebereme jednotlivé materiály, konstrukce a technologie, které jsou ideální pro těžší spáče. Ukážeme vám, jaké vlastnosti jsou klíčové pro zajištění optimálního nočního spánku a jak si vybrat tu pravou matraci.

 

Tvrdost matrace

Princip pro zdravé spaní platí pro všechny váhy bez výjimky. Páteř musí během spánku zůstat v neutrální poloze, tedy nesmí se prohnout do “C” bez ohledu na polohu. A také platí, že čím vyšší váha, tím pevnější jádro musí matrace mít.
Pozor, neznamená to ale, že celá matrace musí být prostě jenom tvrdá. Může totiž obsahovat jemnější nebo měkčené vrchní vrstvy, třeba díky paměťové pěně nebo latexu. Krásný příklad je model Spirit Superior Nucleus, který má pevné jádro s nosností až 200 kg, ale vrchní vrstva je naprosto příjemná hybridní pěna, se speciálními ramenními zónami, které komfort ještě zvýrazňují. Díky tomu je matrace velice pohodlná pro váhy od 50, 100, 150 a klidně až po 170-200 kg.

Materiály

Většina matrací, kde výrobce udává vyšší nosnost, jsou tvořeny hutnými a tvrdými pěnovými materiály. Toto platí zejména u levnějších matrací, aby se matrace během pár měsíců neproležela. U luxusních matrací se používají pěny o vyšší hustotě na metr kubický, ale neznamená to, že čím vyšší hustota, tím tvrdší pěna. Naopak, nové materiály umožňují i příjemnou tuhost, při zachování vysoké hustoty (a tedy i dlouhé životnosti). Díky tomu lze v matracích poskládat jednotlivé vrstvy tak, aby výslední pocit lezení byl naprosto komfortní i pro vyšší váhy. Všechny matrace z řady Spirit Superior mají nosnost 150 kg (Nucleus až 200kg), i když váha ideálního spáče se u každého modelu liší. Pro vyšší váhy jsou vhodné zejména modely Spirit Superior Latex, Visco nebo Nucleus.

Termoregulace

Pokud vás v noci občas trápí, že se moc potíte nebo je vám horko, i tady máme šikovné řešení. Pěny, které používáme v matracích Spirit Superior mají otevřenou buněční strukturu. Můžete si to představit jako komplexní systém miniaturních jeskyní, kde může volně proudit vzduch. Ve spojení s prodyšným potahem, který navíc obsahuje 3D ventilační mřížku, to výrazně pomáhá ventilaci a udržení sucha v matraci. Pro spáče se to projeví vyváženou termoregulaci k teplotě těla, podobně jako kašmír, v létě to chladí a v zimě hřeje.

 

 

Konkrétní matrace vhodné pro těžší spáče

 

Matrace Spirit Superior Nucleus

Ideální pro váhy 100 - 200 kg
Navržený speciálně pro muže, kteří mají širší ramena

od 16 990 Kč

 
 

Spirit Superior Latex

Ideální pro váhy 110 - 150 kg
Pružný model, pro spáče, kteří v noci hodně mění polohu

od 14 950 Kč

 
 

Spirit Superior Visco

Ideální pro váhy 110 - 150 kg
Málo pružný, pro spáče, kteří spí většinou v jedné poloze

od 14 950 Kč

 

 

 

Další články, které by Vás mohly zajímat

 

 

 

proc-se-vyplati-koupit-premiovou-matraci-min

Proč se vyplatí koupit prémiovou matraci?

 

 

pomoc-s-vyberem-premiove-matrace-2Pořád si nejste jisti výběrem? Nevadí, napište nám na náš online chat nebo zavolejte na 

739 098 080

 

Affiliate program