SKUTEČNÉ ORTOPEDICKÉ MATRACE, KTERÉ VÁM ZMĚNÍ ŽIVOT

5 tipů pro lepší spánek v letních nocích

tipy-na-lepsi-spanek-clanek-premiove-matrace

Pokud teplé počasí a vlhkost ovlivňují váš spánek, přečtěte si našich 5 tipů, jak usnout v horku, pro případ, že si myslíte, že už jste vyzkoušeli všechny.

 

1. Vložte povlak na polštář do mrazáku

Jednou z nejpodivnějších, ale nejúčinnějších metod ochlazení postele je vložit povlak na polštář do mrazáku. Jednoduše vložte povlak na polštář do čistého igelitového sáčku a nechte ho 10 minut v mrazáku. Vaše postel bude okamžitě svěžejší a chladivý efekt vydrží ještě dlouho poté, co půjdete spát. Tento trik můžete vyzkoušet i s pyžamem.

 

2. Potřete si zápěstí kostkou ledu

Zapomeňte na čelo - zůstaňte chladní tak, že si potřete kostkou ledu pulzní body. Jedná se o místa, kde jsou vaše cévy dostatečně blízko kůži, abyste mohli cítit puls, včetně zápěstí, krku, vnitřní strany lokte a zadní strany kolen. Udržování pulzních bodů v chladu pomáhá snižovat tělesnou teplotu.

3. Dvakrát týdně perte povlečení na 60 °C

Horké počasí může být příčinou minového pole bakterií číhajících ve vašem ložním prádle, protože se během letních nocí mnohem více potíte. To má za následek hromadění bakterií a kožních buněk a také všech ostatních zárodků, které se dostanou do vaší postele, jako jsou roztoči, pyly a chlupy domácích zvířat.

Pokud se v posteli často potíte, měňte povlečení dvakrát týdně, abyste se v noci nedostali do špinavé a potenciálně vlhké postele. Pokud se moc nepotíte, stačí jednou týdně.  Ložní prádlo vždy perte při teplotě 60 °C nebo vyšší, protože při této teplotě se ničí bakterie.
 

4. Zatáhněte závěsy, ale otevřete okna

Přes den nechte závěsy zatažené, aby do vaší ložnice nepronikalo slunce a nezahřívalo ji. Můžete však otevřít okno, abyste zlepšili proudění vzduchu - jakýkoli vítr bude pocitově chladnější než teplota ve vaší ložnici.

 

5. Vyjměte si peřinu z povlaku

Jako bezplatnou alternativu můžete peřinu vyndat a spát jednoduše s povlakem. Je to další nejlepší věc, než kdybyste si koupili letní přikrývku nebo zcela nové ložní prádlo.

 

Můžete si také prohlédnout naši nabídku matrací, abyste zůstali svěží po celou noc a lépe se vyspali. Pokud máte matrace, které jsou již proležené, váš spánek je měkčí a regenerace těla v teplých dnech nebude zcela adekvátní.

 

 

Další tipy a rady pro spánek najdete na blogu Premiove-matrace.cz. 

 

Nejprodávanější matrace

 

 

 

Další články, které by Vás mohly zajímat

 

 

 

 

pomoc-s-vyberem-premiove-matrace-2Pořád si nejste jisti výběrem? Nevadí, napište nám na náš online chat nebo zavolejte na 

739 098 080

 

Affiliate program